Ontwerpgame

In november 2017 werkte Hornet Watersports samen met de studentengroep AIGA, de professionele vereniging voor design aan Champlain college om een vriendelijke SUP peddel ontwerpwedstrijd te lanceren.

Hierbij moest de SUP peddel niet alleen voldoen aan creativiteits-eisen, maar ook daadwerkelijk kunnen worden gebruikt voor een SUP board

De richtlijnen waren breed om deelnemers aan te moedigen hun creatieve sappen te laten stromen. Er werd hen verteld dat ze elk medium mochten gebruiken dat ze maar wilden, inclusief maar niet beperkt tot schilderijen, tekeningen, fotocollages enz.

Ze kregen de volgende schets:

Schets peddelontwerp

We ontvingen talrijke inzendingen en het was moeilijk om de top drie ontwerpen te selecteren.

Dit waren de top drie ontwerpen geselecteerd door het Hornet team

Op de derde plaats, Minta Williams uit Denver, CO.

We hielden van de creativiteit achter dit ontwerp. Het bovenste gedeelte ziet eruit als water dat naar beneden stroomt en overgaat in een hip nevenstaand ontwerp. Voor dit prachtige ontwerp heeft Minta Williams een cadeaubon van $50 gewonnen bij Sneakers Bistro in Burlington, VT. 

Champlain College Ontwerpwedstrijd – 3e plaats – Minta Williams

Op de tweede plaats, Maria Trias uit Newton, MA

We houden van de futuristische look van deze peddel. Het geeft de indruk van de matrix ontmoet water. Technologie ontmoet H20. Voor haar tweede plaats ontving Maria Trias een cadeaubon van 50 dollar voor Penny Cluse Café in Burlington, VT.

Champlain College Ontwerpwedstrijd 2e plaats Maria Trias

De eerste plaats en winnaar van de wedstrijd is van Amy Hur

Een uitwisselingsstudente uit Nieuw-Zeeland. We vonden dit ontwerp gewoon geweldig. Het is leuk, kleurrijk en opwindend. Elke keer als we er naar kijken, lijkt het alsof we een nieuw aspect of item in het ontwerp opmerken.

Champlain College Ontwerpwedstrijd Winnaar ontwerp Amy Hur

Voor het winnen van de wedstrijd ontving Amy een geschenkbon van 200 dollar en zal ze haar eigen op maat gemaakte Hornet SUP peddel met het winnende ontwerp ontvangen. Megan Charles van AIGA zei dat Amy een zeer harde werker is en extreem getalenteerd.

Champlain College Ontwerpwedstrijd Amu Hur – het winnende ontwerp

Hornet Watersports wil graag iedereen bij AIGA bedanken, in het bijzonder Megan voor al haar hulp bij het organiseren van deze wedstrijd. We hopen in de toekomst vaker met AIGA samen te werken.

 AIGA Champlain College Studenten Groep

Over AIGA

AIGA, de beroepsvereniging voor vormgeving, bepaalt de nationale agenda voor de rol van vormgeving in economische, sociale, politieke, culturele en creatieve contexten. Haar missie is om ontwerpen te promoten als een professioneel ambacht, strategisch instrument en vitale culturele kracht.

 

De AIGA Student Group van Champlain wil studentenontwerpers samenbrengen om met elkaar te interageren, elkaar te helpen en te wedijveren terwijl ze een sterkere ontwerpgemeenschap creëren. Jaarlijks nodigen we een designer uit (dit jaar was dat Amy Nicole Schwartz, de designer van Cards Against Humanity), en we gaan op uitstap naar andere steden om galerieshows en sprekers te bezoeken.

Wellicht interessant voor jou, in onze webshop verkopen wij naast SUP peddels en SUP boards ook funtubes. En ik hoor je al denken: wat is een funtube van Watersports4fun? Kom er snel achter door een kijkje te nemen in onze webshop!